GDPR συμμόρφωσης / compliance

 

 

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10 Οκτωβρίου 2018

 

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και πληροφοριών, αποτελεί  βασική αρχή  για το Iliaaggelia.gr.

Με την παρούσα δήλωση περί Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο που το Iliaaggelia.gr συλλέγει, επεξεργάζεται, χρησιμοποιεί και αποθηκεύει τα προσωπικά σας στοιχεία και δεδομένα  που προκύπτουν από την επίσκεψη και χρήση του Ιστοτόπου εκ μέρους σας.

Με την επίσκεψη σας στον Ιστότοπό μας www.iliaaggelia και την οποιαδήποτε χρήση αυτού, αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους όρους, που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία αποτελεί  μέρος και ενιαίο σύνολο με τους Όρους Χρήσης μας.

Σε περίπτωση που δεν αποδέχεστε την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είτε εν μέρει είτε συνολικά, απαγορεύεται  να επισκέπτεστε τον Ιστότοπο www.iliaaggelia.

  1. Συλλογή Προσωπικών Δεδομένων

1.1 Κατά την διαδικασία εγγραφής σας στο Iliaaggelia.gr, θα σας ζητήσουμε να καταχωρήσετε τις εξής Προσωπικές Πληροφορίες:

–  όνομα χρήστη

– Ονοματεπώνυμο

– Ε – mail

–  τηλέφωνο

1.2 Εφόσον εγγράφεστε ως Πωλητής, θα σας ζητήσουμε να καταχωρήσετε επιπλέον:

– Την οδό και την πόλη σας,

 

ενώ προαιρετικά μπορείτε επιπλέον να καταχωρήσετε:

– Τον αριθμό της οδού σας και

 

1.3 Σε κάθε περίπτωση, θα κληθείτε να επιλέξετε και να πληκτρολογήσετε τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό που θα δημιουργήσουμε για εσάς.

 

Αφού ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, θα δημιουργήσουμε τον προσωπικό σας λογαριασμό, μέσω του οποίου θα μπορείτε να διαχειρίζεσθε τις Αγγελίες σας και να επικοινωνείτε με άλλους Χρήστες μέσω μηνυμάτων.

 

1.4 Όλες οι παραπάνω πληροφορίες που παρέχετε στο Iliaaggelia.gr, εγγράφονται στις βάσεις δεδομένων αυτού με αυτόματα ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα.

  1. Υποχρεώσεις Χρήστη

Εχετε την υποχρέωση να δηλώνετε τα πραγματικά, ακριβή και πλήρη στοιχεία που σας ζητούνται από το Iliaaggelia.gr κατά τη διαδικασία εγγραφής σας στην Ιστοσελίδα, αλλά και οποτεδήποτε άλλοτε σας ζητούνται τέτοιου είδους στοιχεία.  Οφείλετε να ενημερώνετε το Iliaaggelia.gr για τυχόν αλλαγές στα στοιχεία αυτά, προκειμένου να παραμένουν επικαιροποιημένα και ακριβή.

 

Αν διαπιστωθεί από το Iliaaggelia.gr ότι δεν τηρείτε τις παραπάνω υποχρεώσεις σας διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει τo αίτημά σας για εγγραφή ή και να αναστείλει ή να τερματίσει αμέσως το λογαριασμό σας άνευ προειδοποίησης.

  1. Συλλογή άλλων δεδομένων

3.1. Δεδομένα περιήγησης και χρήσης του iliaaggelia.gr

 

Όταν χρησιμοποιείτε το λογισμικό μας, συλλέγουμε ανώνυμες πληροφορίες, όπως την διεύθυνση IP σας και βασικές πληροφορίες καταγραφής ιστού, όπως τον τύπο του προγράμματος περιήγησης σας και τις σελίδες στις οποίες περιηγηθήκατε στον Ιστότοπό μας, τη γλώσσα του προγράμματος περιήγησης, την ημερομηνία και ώρα του αιτήματός σας κλπ. Είναι δυνατό να εντοπίσουμε τις σελίδες που σας οδήγησαν στο λογισμικό μας, παρόλο που δεν συσχετίζουμε τις πληροφορίες αυτές με τα προσωπικά σας στοιχεία.

 

Οταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα, αποστέλλουμε στον υπολογιστή σας “cookies”.  . Σημειώστε ότι όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στα cookies κρυπτογραφούνται για λόγους ασφάλειας. Τα cookies, από μόνα τους, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό των προσωπικών στοιχείων του χρήστη

 

Η Ιστοσελίδα μας περιέχει συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες. Οι παραπάνω περιγραφόμενες και χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση και μέτρηση της συχνότητας της επισκεψιμότητας αυτών των συνδέσμων.

3.2 Πληροφορίες

Συμφωνείτε ότι η επικοινωνίας σας με Χρήστες μέσω της Πλατφόρμας της Ιστοσελίδας δεν είναι ιδιωτική και ότι το Iliaaggelia.gr δύναται να την καταγράφει και την τηρεί στο αρχείο του για λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της διασφάλισης της τήρησης των Όρων Χρήσης της Ιστοσελίδας.

  1. Χρήση των Προσωπικών και άλλων Δεδομένων

Α  Χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα που μας παρέχετε κατά την εγγραφή σας προκειμένου να δημιουργήσουμε τον προσωπικό σας λογαριασμό, να επικοινωνήσουμε μαζί σας, για να παρέχουμε ασφαλή και ομαλή διασύνδεση των Χρηστών, για εσωτερική χρήση.

Β  Σε καμία περίπτωση το Iliaaggelia.gr δεν δημοσιεύει και δεν καθιστά γνωστό σε τρίτους το e-mail σας ή την πλήρη διεύθυνσή σας.

 

Όσο αφορά τον αριθμό του τηλεφώνου σας, αυτός δημοσιεύεται μόνο εφόσον εσείς ρητά επιλέξετε να δημοσιευθεί προκειμένου να έρθουν οι Χρήστες σε απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με εσάς.

 

Γ.   Χρησιμοποιούμε το e-mail που μας παρέχετε, προκειμένου να σας στέλνουμε τις απαραίτητες για την παροχή των Υπηρεσιών μας ενημερώσεις και ειδοποιήσεις που είναι απόλυτα συνυφασμένες με την λειτουργία της Ιστοσελίδας και την παροχή των Υπηρεσιών μας. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε τέτοιου είδους e-mails, θα χρειαστεί να ζητήσετε από το Iliaaggelia.gr να απενεργοποιήσει οριστικά τον λογαριασμό σας και την πρόσβασή σας στις Υπηρεσίες του.

 

Σε κάθε περίπτωση που αναρτάτε Αγγελίες στις οποίες περιλαμβάνετε Προσωπικά Δεδομένα, αναγνωρίζετε ότι καθιστάτε από μόνοι σας διαθέσιμα τα Δεδομένα αυτά σε τρίτους, ενεργώντας ιδία ευθύνη, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους δημοσιοποίησης των Προσωπικών σας Δεδομένων και απαλλάσσοντας το Iliaaggelia.gr από κάθε σχετική ευθύνη.

 

Το Iliaaggelia.gr αναμένει και ζητά από τους Χρήστες του να σέβονται τα Προσωπικά σας Δεδομένα, να τα χρησιμοποιούν μόνο στα πλαίσια των σκοπών λειτουργίας της Ιστοσελίδας μας και να μην τα κοινοποιούν σε τρίτους.

Παρ’ όλα αυτά, το Iliaaggelia.gr δεν μπορεί να εξαναγκάσει τους Χρήστες ως προς την τήρηση των ανωτέρω δεσμεύσεων και για τον λόγο αυτό αναγνωρίζετε και αποδέχεσθε ανεπιφύλακτα ότι ο δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, ούτε οφείλει οποιουδήποτε είδους αποζημίωση σε περίπτωση που κάποιος Χρήστης που έχει αποκτήσει πρόσβαση σε Προσωπικά Δεδομένα σας, τις χρησιμοποιήσει αυτά για λόγους διαφορετικούς από την αγοραπωλησία κάποιου Αντικειμένου ή τις κοινοποιήσει σε τρίτους χωρίς την άδειά σας.

Το Iliaaggelia.gr δύναται να μοιραστεί ή να γνωστοποιήσει όλες τις πληροφορίες που περιέχονται στη βάση δεδομένων του και στις καταχωρίσεις του διακομιστή του εάν αυτό απαιτηθεί από το νόμο, τις δικαστικές η αστυνομικές αρχές ή τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ή/και προκειμένου να ανταποκριθεί σε κλήσεις μαρτύρων, δικαστικές αποφάσεις ή άλλες νομικές διαδικασίες. Επίσης, για να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα ή ένσταση, να αμυνθεί κατά τυχόν αξιώσεων, για να ερευνήσει, να εμποδίσει ή να προβεί σε δικαστικές ενέργειες σε σχέση με παράνομες δραστηριότητες ή δραστηριότητες που υποψιάζεται ότι είναι παράνομες, για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, την περιουσία, ή την ασφάλειά του Iliaaggelia.gr και της Ιστοσελίδας ή των χρηστών ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που προβλέπεται από τον νόμο.

Το Iliaaggelia.gr δεν γνωστοποιεί ή πωλεί τα Προσωπικά σας Δεδομένα σας σε τρίτους που δεν έχουν καμία σχέση με την παροχή των Υπηρεσιών μας, μπορεί, όμως, να τα κάνει γνωστά στους υπαλλήλους του ή στους ανεξάρτητους συνεργάτες του, κατά το μέτρο που είναι αναγκαίο προκειμένου τα άτομα αυτά να βοηθήσουν το Iliaaggelia.gr να σας παρέχει τις Υπηρεσίες του.

Σε καμία περίπτωση το Iliaaggelia.gr δεν γνωστοποιεί ή πωλεί τα Προσωπικά σας Δεδομένα σε τρίτους για σκοπούς μάρκετινγκ.

Μπορεί να συνεργαζόμαστε με τρίτους που θα προβάλλουν διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας ή που θα διαχειρίζονται τη διαφήμιση της Ιστοσελίδας μας σε άλλες ιστοσελίδες. Τα τρίτα αυτά μέρη δεν συλλέγουν και δεν έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε Προσωπικά Δεδομένα. Μπορούν, ωστόσο, να παρακολουθούν την εκ μέρους σας χρήση της Ιστοσελίδας, χωρίς ωστόσο αυτό να σας καθιστά αναγνωρίσιμους απέναντί τους.

Αναγνωρίζετε ότι το Iliaaggelia.gr διατηρεί το δικαίωμα να μοιράζεται, πωλεί ή εκχωρεί τα Προσωπικά σας Στοιχεία σε περίπτωση συγχώνευσης, μεταβίβασης ουσιωδών στοιχείων του ενεργητικού, αλλαγής του ελέγχου, αναδιοργάνωσης ή λύσης της Εταιρίας. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, τα Προσωπικά σας Στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συλλεχθεί, σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όπως αυτή εκάστοτε ισχύει και σύμφωνα με το νόμο.

  1. Πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα

Το Iliaaggelia.gr δεσμεύεται να παρέχει πρόσβαση στο Χρήστη στα προσωπικά του δεδομένα και να ενημερώνει αυτόν οποτεδήποτε θελήσει στα πλαίσια του Ν. 2472/1997 και των δικαιωμάτων που αυτός του παρέχει για ό, τι αφορά την τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων. Ο Χρήστης μπορεί χρησιμοποιώντας το προσωπικό του λογαριασμό να τροποποιεί, ανανεώνει ή διαγράφει οποιαδήποτε πληροφορία παρέχεται μέσα σε αυτόν καθώς και να ζητήσει τη διαγραφή του λογαριασμού του. Η διαγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας ή εγγράφου σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πρόσβαση σε αυτή/ό από τρίτους. Ωστόσο, έχετε υπόψη ότι ενδέχεται κάποιος Χρήστης που είχε αποκτήσει στο παρελθόν πρόσβαση στις Προσωπικές Πληροφορίες σας, να έχει αποθηκεύσει τις πληροφορίες αυτές που διαγράψατε. Το Iliaaggelia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη στην περίπτωση αυτή. Περαιτέρω, το Iliaaggelia.gr διατηρεί το δικαίωμά του να αρχειοθετεί και να έχει πρόσβαση στις διαγεγραμμένες Προσωπικές Πληροφορίες για έως και 90 ημέρες από την ημερομηνία διαγραφής του λογαριασμού.

Για να τροποποιήσετε, ανανεώσετε ή διαγράψετε τις Προσωπικές σας Πληροφορίες κατά τα άνω, θα πρέπει να υποβάλετε την αίτηση σας εγγράφως στο info@iliaaggelia.gr και να προσδιορίσετε τις Προσωπικές Πληροφορίες που θέλετε να τροποποιήσετε, ανανεώσετε ή διαγράψετε.

  1. Απενεργοποίηση Λογαριασμού

Αν για οποιονδήποτε λόγο επιθυμείτε να απενεργοποιήσουμε τον λογαριασμό σας και να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τις Προσωπικές σας Πληροφορίες, ως και να τις γνωστοποιούμε σε οποιονδήποτε τρίτο, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@iliaaggelia.gr.

  1. Σύνδεσμοι προς άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Ιστότοπος μπορεί να περιέχει συνδέσμους που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες που δεν ανήκουν ή ελέγχονται από το Iliaaggelia.gr. To Iliaaggelia.gr δεν ελέγχει τους συνδέσμους αυτούς, οι οποίοι δεν λειτουργούν υπό την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σας συνιστούμε να εξετάζετε τις δηλώσεις απορρήτου που ευρίσκονται σε αυτές τις ιστοσελίδες τρίτων, ώστε να ενημερώνεστε για τις διαδικασίες που εφαρμόζουν σχετικά με την συλλογή, χρήση, και την γνωστοποίηση των προσωπικών και μη πληροφοριών σας.

  1. Σεβασμός των Προσωπικών Δεδομένων τρίτων

Οφείλετε να σέβεστε τα Προσωπικά Δεδομένα των Χρηστών, στα οποία αποκτάτε πρόσβαση μέσα από την Ιστοσελίδα μας.

Υποχρεούσθε να χρησιμοποιείτε τα Προσωπικά Δεδομένα των Χρηστών αποκλειστικά και μόνο στα πλαίσια και σύμφωνα με τον σκοπό λειτουργίας της Ιστοσελίδας, ήτοι για να έρχεσθε σε επικοινωνία για την αγοραπωλησία Αντικειμένων και να διαπραγματεύεσθε τους ειδικότερους όρους της συμφωνίας που θα συναφθεί μεταξύ σας. Αναγνωρίζετε και αποδέχεσθε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε τα Προσωπικά Στοιχεία άλλων Χρηστών για οποιονδήποτε σκοπό που είναι παράνομος ή έρχεται σε αντίθεση με τους Όρους Χρήσης και τις λοιπές Πολιτικές λειτουργίας του Iliaaggelia.gr και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τα γνωστοποιήσετε τα Προσωπικά σε τρίτους χωρίς την συναίνεση των εκάστοτε Χρηστών.

10  Τροποποίηση της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Στο πλαίσιο των συνεχών βελτιώσεων του Ιστοτόπου μας και της προσθήκης νέων λειτουργιών και υπηρεσιών, το Iliaaggelia.gr δύναται να τροποποιήσει την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σας ενθαρρύνουμε να επανεξετάζετε περιοδικά την παρούσα σελίδα για τυχόν τροποποιήσεις σχετικά με τις πρακτικές προστασίας του απορρήτου των Προσωπικών σας Πληροφοριών. Όσοι Χρήστες το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν από το Iliaaggelia.gr στο info@iliaaggelia.gr, να τους ενημερώνει μέσω e-mail για γενόμενες τροποποιήσεις. Η συνέχιση χρήσεως από μέρους του Χρήστη του Ιστότοπου, μετά την ημερομηνία τροποποιήσεως, ισοδυναμεί με αποδοχή των νέων, τροποποιημένων όρων.

  1. Εφαρμοστέο Δίκαιο – Διαμεσολάβηση – Διαιτησία

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υπόκειται στο ελληνικό δίκαιο. Κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει από την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, θα επιλύεται με διαμεσολάβηση σύμφωνα με τους κανόνες του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας στην Αθήνα, όπως αυτό θα υφίσταται και λειτουργεί κατά το χρόνο που η διαφορά εισέρχεται σε διαμεσολάβηση. Η διαμεσολάβηση είναι υποχρεωτική πριν η υπόθεση παραπεμφθεί σε διαιτησία. Εάν η διαφορά δεν επιλύεται με διαμεσολάβηση, θα επιλύεται με διαιτησία σύμφωνα με τους κανόνες του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας στην Αθήνα, όπως αυτό θα υφίσταται και λειτουργεί κατά το χρόνο που η διαφορά τίθεται σε διαιτησία. Αν τα συμβαλλόμενα μέρη δεν έχουν συμφωνήσει σχετικά με το διορισμό διαιτητή εντός πέντε (5) ημερών από την αίτηση για διαιτησία, τότε μια τριμελής επιτροπή διορίζεται από το ίδιο το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας.